I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

24 februari 2013



Takdropp

Söndagens väder har bjudit på härligt solsken och en fantastisk vinterdag.

Från verandataket har snön kasat ner och hänger som en tjock fluffig bomullsvägg - och längst ut på den frasiga snökanten har små istappar bildats som nu sakta smälter i solskenet. Dripp...dropp...




En dag som denna får man lätt vårkänslor :)


Önskar er en fin start på nästa vecka!

KRAM


19 februari 2013



Hej på er!

Hoppas veckan startat bra. 

Här har vi sportlov men, mycket sportande eller aktiviteter blir det då inte här längre. Ute-lek är inte så lockande när man är sjutton och femton år. Nu spenderar man hellre dagarna på sitt rum och chillar med datorn eller kompisar och tar lååånga sovmorgnar. Finns inga gränser för hur trött en tonåring kan bli här i huset - och inte beror det på att man är uppe sent om nätterna väl?? Ååå nej.


Fick syn på de här klädnyporna idag (härifrån) och tänker att det nästan skulle kunna bli roligt att hänga tvätt! ;)

OM jag hade små barn skulle jag hänga dom på ett snöre i barnrummet, eller på en anslagstavla, och nypa fast barnens alster med. Vore inte det fint?


Ha en bra dag!

kram



14 februari 2013





 - Dotterns chokladtårta -

Den fick några hallon på toppen i alla fall, men det var inte utan protester ;)



Alla Hjärtans Dag kram till er!



11 februari 2013



I sovrummet

är båda sängskåpen målade i Pure White - Annie Sloan Chalk Paint (ASCP).

I höstas fick ni se ett avlutat furuskåp bli vitt (här) och nu ska ni få en glimt av nummer två som från början var av mörkbrun ek - och som även visade sig vara myyycket svårt att måla över, pust! Rackarns envist var det!


Tur att jag är envisare ;))






 


Skåpen är inte lika breda, har olika detaljer och ett är något högre än det andra men, med hjälp av en enhetlig färg och likadana knoppar smälter de bra ihop ändå. Dessutom fungerar de jättebra som förvaringsskåp, sväljer massor!

I mitt skåp förvaras böcker (blir visst aldrig av att jag läser och högen växer stadigt..) gamla tidningar jag har för inspiration och så en o annan inredningsbok :)


Före-bild:





Ha en bra start på veckan!

kram



8 februari 2013





Hejsan!

Här är det bunkar och kastruller i hela köket.

Dottern firar födelsedag och jag har lovat baka en chokladtårta.

Fick sån inspiration när jag fick syn på den HÄR godingen, så nåt åt det hållet kommer det bli. Tårtbotten blir glutenfri, så den har jag stått och mixat och mixtrat med under förmiddagen innan jag blev helt nöjd. Lite trixigt att få till det alla gånger. Vissa gånger blir det väldigt kompakt och andra smuligt, men några knep har jag lärt mig längs vägen och några har jag fått av syrran som kan det där.

Receptet på chokladfrostingen ska jag låna, däremot törs jag inte smuggla ner hallon... för det tycker dottern iiinte om! Nixpix ;))


Önskar er en skön helg!

kram



1 februari 2013




Tick-Tack

Fina farfars-klockan har kommit upp på väggen och den tickar på för fullt. Somliga blir stressade av tickandet men jag finner det ganska rogivande konstigt nog. Igår kväll slumrade jag till i fåtöljen med ljudet i bakgrunden och det kändes väldigt behagligt just då i alla fall ;)








Men något vajsing tror jag det är med ding-dongandet, för det blir inget dånande "pling-plong", utan låter mer som "knirr-knarr" - och när klockan till exempel står på halvsju, då slår den SJU gånger och när den sedan blir sju, slår den EN gång. Ska det inte vara tvärtom??


Hur som helst kanske jag ska vara glad för att den inte sätter igång och mycket ljudligt ding-dongar varje hel och halvtimme, för då hade jag nog blivit tokig ;))





Med det sagt, vore det ändå kul att veta hur den fungerar. Kanske du vet?



Bitarna börjar falla på plats i rummet. Utan att på något sätt ha planerat det, så passar farfars-klockan väldigt bra in med det loppisfyndade skåpet ni såg i förra inlägget (tack för responsen!) och soffbordet som går i indisk stil. Men nu räcker det med mörka träslag här inne. Det får inte bli för murrigt känner jag.




Nu åter till städningen och förberedelser inför helgen som bjuder på lite allt möjligt. Det blir födelsedagsfirande både här hemma och hos andra, middag med släkten och heja på dotterns match på söndag.


Ha en fin helg!

kram